maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kuskasimme esikoisen kanssa pennut tänään pentutarkastukseen eläinlääkäriin. Tarkastus sujui joutuisasti, eikä mitään poikkeavaa löytynyt. Pennut osasivat käyttäytyä oikein hyvin. Mikrosirutkin olivat yhä paikoillaan, ja kaikkien urosten kivekset laskeutuneet.

Pekulle eläinlääkärireissu oli itse asiassa jo toinen. Sen korva osoitti tulehtumisen merkkejä viime viikolla, ja Tatsillakin oli reilusti punoitusta. Molemmilla diagnosoitiin lauantaina ulkokorvan bakteeritulehdus. Saimme dropit ja antiseptisen shampoon, ja hoito aloitettiin heti. Jo kahdessa päivässä Pekun korva näyttää huomattavasti paremmalta. Kuuria jatketaan sunnuntaihin saakka, ja kontrolli on ensi maanantaina. Eläinlääkäri totesi, että aina näitä bakteereja ympäristössä väijyy, voi olla käynyt vaikka niin, että juomakuppiin on lorahtanut pissaa, ja ennen vesien vaihtoa Peku on uittanut korvaansa siinä. Luulen että todennäköisempi syy paljastui eilen: huomasimme järkytykseksemme, että pentuaitauksen muovimattojen saumoista oli päässyt pissaa mattojen alapuolelle. Revimme väliaikaismatot irti, ja niiden alta paljastunut haju oli todella pistävä. Pentuaitaus siirrettiin välittömästi keittiöön, ja pentuhuone laitettiin siivouksen jälkeen täystuuletukseen. Onneksi tuosta bakteeripesästä ei ehtinyt seurata mitään vakavampaa, mutta olipahan opetus!

Pennut voivat joka tapauksessa mainiosti, eikä Pekunkaan menoa ole korvavaiva haitannut. Tätä kirjoittaessani esikoinen huutelee apua: pennut ovat taas porukalla päässeet karkuun aitauksestaan. Ne tarttuvat tilaisuuteen saman tien! Vielä pari päivää sitten luulin, että pentueessa on pari rauhallisempaa yksilöä, mutta enää en ole siitä varma... Toivottelenpa vain tuleviin koteihin pitkää pinnaa ja johdonmukaisuutta, jotta pentuajasta selvitään. On outoa ajatella, että noin viikon kuluttua pennut alkavat yksi toisensa jälkeen muuttaa omiin koteihinsa. Tekee mieli sylitellä ja paijailla noita sydänkäpysiä ihan erityisen paljon.

Mitä äiti edellä, sitä Elsa ja Rambo perässä.

Aitauksen jengiä.

Reetta on jotenkin onnistunut ystävystymään Jebun kanssa. Tätä ystävyyttä on hellyttävää katsella.

Elsa ryntää auttamaan kaatunutta mopomiestä.

Peku ruokakipolla: aina kannattaa yrittää, josko jotain löytyisi.

Poppiksen vuoro madella Jebun edessä.

Reetan iso keppi.

Peppi ja Poppis tuulettavat.
Rambon risukasa.
Rambo on käynyt leikkimökissä.

Lopulta aina nukahdetaan.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti